Minna Craucher – uusi musikaali Espoossa 16.10.

Karnevalistinen uusi musikaali tutkii valheen kautta totuuden suhteellisuutta. Nykyaikana identiteetin jatkuva uudelleenarviointi on osa henkilökohtaista kasvua. Totuuden jälkeisessä ajassa tunteet ja mielipiteet jyräävät faktojen ohi, mutta kenen totuus voittaa? Saako köyhä keksiä itsensä uudelleen rikkaana ja hyväosaisena?

Kovin usein ei Suomessa nähdä uutta kotimaista musikaalia! Minna Craucher -musikaali perustuu tositapahtumiin maailmansotien välisenä aikana.
Uutuusmusikaalin esityspaikka on & ESPOON TEATTERI.

Sata vuotta sitten seurapiireihin astuu salaperäinen madame, saksalainen aatelisnainen, miljonääri ja mesenaatti Minna Craucher. Todellisuudessa kyseessä on “sakkolaiseksi ja irtolaiseksi” merkitty Maria Lindell, joka on lähtöisin äärimmäisen köyhistä oloista. Esityksessämme soittava ja laulava ensemble heittäytyy yhteiseen leikkiin, jossa ollaan ketä halutaan, ollaan mihin uskotaan, ollaan mitä tahdotaan.

Aino Pennasen kirjoittama, Eeva Kontun säveltämä ja Riikka Oksasen ohjaama karnevalistinen uusi musikaali tutkii valheen kautta totuuden suhteellisuutta. Nykyaikana identiteetin jatkuva uudelleenarviointi on osa henkilökohtaista kasvua. Totuuden jälkeisessä ajassa tunteet ja mielipiteet jyräävät faktojen ohi, mutta kenen totuus voittaa? Saako köyhä keksiä itsensä uudelleen rikkaana ja hyväosaisena?

Musikaalin tarina myötäilee myös maailmansotien välistä liikehdintää. Se tarjoaa ikkunan fasismin nousun tarkasteluun sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. 1920-luvulla muutoksen tuulet puhaltavat ja kaikki tuntuu olevan mahdollista. 1930-luvulle tultaessa mielikuvitusleikki kääntyy hirvittävään suuntaan, kun Minna ja puoli Eurooppaa hullaantuu fasismista. Pitääkö leikin palkka olla kuolema?

Tekijöistä:

Aino Pennanen on helsinkiläinen näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hänen viimeisimpiä töitään ovat Ryhmäteatterissa 2023 ensi-iltansa saanut Valeäidit ja Miiko Toiviaisen ympäri Suomea esittämä monologinäytelmä Kepeä elämäni. Aino on lisäksi käsikirjoittanut muun muassa Teatteri Takomoon, Ylen Radioteatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin, Teatteri Vanhaan Jukoon ja Saimaan Teatteriin.

Eeva Kontu on säveltäjä ja teatterikapellimestari. Eeva on opiskellut musiikkiteatteria mm. Lontoossa Royal Academy of Musicissa (Master of Arts Musical Theatre) ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän aloitti työuransa teatterimuusikkona vuonna 2000 ja kapellimestarina vuonna 2005. Hän on työskennellyt yli neljässäkymmenessä musiikkiteatteriteoksessa. Hän on säveltänyt musikaaleja, oopperan sekä elokuva- ja kuunnelmamusiikkia, joista viimeisimpänä oopperan Armi – vahvan naisen muotokuva (Ilmajoen Musiikkijuhlat 2023).

Riikka Oksanen on helsinkiläinen freelance-ohjaaja. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ohjauksen koulutusohjelmassa. Riikka on ohjannut esityksiä muun muassa Kansallisteatteriin, Kansallisoopperaan, Ryhmäteatteriin, KOM-teatteriin, Teatteri Takomoon, Teatteri Vanhaan Jukoon, Saimaan Teatteriin, sekä kuunnelmia YLE:lle.

Esityksen kieli: suomi
Tekstitys: suomi ja englanti mobiilisovelluksella

Naisten Pankki Espoo on varannut ryhmälippuja näytökseen keskiviikkona 16.10.2024. Yhden lipun hinta on 45 € ja se sisältää tuen Naisten Pankille. Ryhmälippuja on rajattu määrä.

Tee sitova lipputilaus sähköpostilla osoitteeseen espoo@naistenpankki.fi viimeistään 10.9.2024. Kirjoita otsikkoon ”Teatteri 16.10.”. (Huomaa, että olemme varanneet lippuja myös näytökseen tiistaina 22.10.)

Kun olet saanut vahvistuksen, suorita maksu seuraavasti:
Saaja: Espoon ryhmä kehitysmaiden naisten hyväksi ry
Tili: FI89 1544 3000 1333 35
Viite: 20284

Teatterin palvelut ja saapumisohjeet: https://espoonteatteri.fi/palvelut/revontuli/

Liput jaetaan 30-40 minuuttia ennen esitystä teatterissa.

Tervetuloa tilaamaan Espoon uutuusmusikaaliin!
Mahdolliset kysymykset yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai soittamalla 0400-400649 Marita Johansson.

Naisten Pankki Espoo

 

Ilmoituksen kuvat: & Espoon teatteri