Mozart-konsertti 13.1.2024, Temppeliaukion kirkko

MOZART – SIGFRIDSSON – FORTIS -konsertti tarjoaa W.A. Mozartin kaksi pianokonsertoa ja yhden sinfonian upeassa Temppeliaukion kirkossa. Lipputuloista osa ohjataan naisten yrittäjyyden ja ammattikoulutuksen tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa.

Sinfonietta Fortisin Mozart-konsertin solistina on suomalaissyntyinen pianotaiteilja Henri Sigfridsson. Hänen seurassaan soittaa Sinfonietta Fortis kapellimestari Teemu Hämäläisen johdolla.

Konsertissa kuullaan upea kattaus säveltäjäneron tuotannosta. Konsertin avaa tenhoavan energinen Es-duurikonsertto nro 14, joka vie kuulijat mukanaan myös lyyrisempiin tunnelmiin konserton hitaassa osassa. Toisena konserttona kuultava F-duurikonsertton alkaa helmeilevästi. Hellyttävän kauniin, hitaan osan jälkeen säveltäjä heittää todellisen haasteen kehiin päätösosassa, joka alettuaan hieman hiipien päätyy riemukkaaseen orkesterin ja pianosolistin yhteiseen iloitteluun.

Ohjelma
– Pianokonsertto nro 14 B-duuri K. 449
– Pianokonsertto nro 19 F-duuri K. 459
– Sinfonia nro 36 C-duuri “Linz” K. 425

Konsertin kesto – 1 h 45 min, sisältää lyhyen väliajan.

Liput 30 €/kpl – Lähetä lippuvarauksesi 10.1.2024 mennessä osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi, Aihe-kenttään teksi Mozart-konsertti. Ilmoita viestissäsi nimesi ja puhelinnumerosi sekä kuinka monta lippua ostat. Vahvistuksen saatuasi maksathan heti 30 €/lippu Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1669, kiitos. Näin varmistat paikkasi. Paikat ovat numeroimattomia.

Lippujen nouto – Maksetut liput voit noutaa nimelläsi konsertti-iltana klo 18–18.45 välisenä aikana Temppeliaukion kirkon infopisteen vierestä.

Esiintyjät

Henri Sigfridsson – suomalainen pianisti, joka on vakiinnuttanut asemansa Euroopan kysytyimmistä solisteista ja kamarimuusikoista. Solistina hän on soittanut Suomen johtavien sekä lukuisten ulkomaisten orkestereiden kanssa eri puolilla maailmaa. Hän on voittanut useita kansainvälisiä painokilpailuja.

Teemu Hämäläinen – toimii Sinfonietta Fortisin taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina. Oman orkesterin lisäksi hän on johtanut niin oopperaa kuin musikaaleja, kirkkomusiikkiteoksia, uusien orkesteriteosten kantaesityksiä. Hämäläinen on sovittanut ja orkestroinut runsaasti myös klassisempaa kuin kevyempääkin ohjelmistoa. Nuorten muusikoiden orkesterikoulutus on hänelle läheinen asia.

Sinfonietta Fortis – yhdistää nuoruuden ja kokemuksen. Kesän 2013 Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalin avajaiskonsertissa E-ensemble nimellä menestyksekkäästi debytoineen orkesterin soittajistossa kohtaavat pääkaupunkiseudun ammattiorkestereiden muusikot ja lahjakkaat nuoret musiikin ammattilaiset ja ammattiopiskelijat.

 

Tervetuloa klassien musiikin konserttiin talvi-illan ratoksi!

Naisten Pankki
Helsinki