Naisten Pankki Helsingin vieraana Sami Sillanpää

Keskellä virtaa Kongo, toimittaja Sami Sillanpään kirjan kuvitusta
Kanootti voi mennä nurin, krokotiili voi käydä kimppuun. Mitä muuta sattuikaan päiväntasaajalla sijaitsevalla joella? Tule kuulemaan toimittaja Sami Sillanpään tarinoita mielenkiintoisesta matkasta Kongojoella, josta hän on myös kirjoittanut kirjan Keskellä virtaa Kongo.

”Se oli kelluva slummi. Pelkkä tavaraproomu, jonka matkustajat leiriytyivät kuljetuskonttien välissä pressujen alla. Proomun alla luikerteli joki, joka oli öisin musta. Kaikki oli, sillä valoja ei ollut. Kyydissä oli satoja kongolaisia – ja yksi suomalainen.”

Näin toimittaja Sami Sillanpää aloitti matkansa Kongojokea pitkin. Toinen puoli matkasta taittui sekin varsin haastavan menopelin – puukanootin kyydissä. Yhteensä matka kesti lähes kuukauden.

”Olin selvitellyt etukäteen, millaiset olot proomulla tulisi olemaan. Silti tuli shokkina, että tämä on paras tapa matkustaa jokea pitkin”, Sillanpää sanoo.

Illan kulku
klo 17 .00 lähtien mahdollisuus ostaa arpoja ja Naisten Pankin tuotteita – esim. kahvia, teetä, korvakoruja ja muistikirjoja
Klo 17.30 Sami Sillanpää kertoo matkastaan ja vastaa mielellään kuulijoiden kysymyksiin
Klo 19.00 tilaisuus päättyy.

Osallistumismaksu on 15 euroa ja se menee kokonaisuudessaan Naisten Pankille. Ilmoittaudu viimeistään 25.1.  helsinki@naistenpankki.fi Merkitse aiheeksi Kongo-ilta. Vahvistusviestin saatuasi maksa osallistumismaksu Naisten Pankki Helsinki tilille FI80174530000172827, maksun viite 1436.

Lämpimästi tervetuloa nojatuolimatkalle Kongojoelle!
Naisten Pankki Helsinki