Naistenpäivän viikolla teatteriin Espoossa

Kansainvälisen naistenpäivän viikolla Espoon Kaupunginteatteriin saadaan teemaan sopivasti vierailijoita Virosta. Esityksessä käsitellään kansan vapautta, miehen ja naisen vapautta ja pyrkimyksiä yhteisymmärrykseen Viron uudelleen itsenäistymisen aikoihin ja sen jälkeen. Esitys on rakennettu naisten näkökulmasta.

Olemme varanneet lippuja kahteen esitykseen: torstai 9.3. klo 19 ja lauantai 11.3. klo 14. Valitse näistä itsellesi sopiva ja varaa lippusi viimeistään 15.2.2023. - Tervetuloa nauttimaan Eesti Draamateaterin esityksestä!

Samad sõnad, teine viis (vapaa käännös: Samat sanat, toinen sävel) on Eesti Draamateatterin vierailuesitys.

Esitys on kipinöivä vastakkainasettelu vapauden ja laulavan vallankumouksen myytin välillä.

Virolaiset pitävät tarinasta, jonka mukaan he lauloivat itsensä vapaiksi. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, kuinka juuri ennen itsenäisyyden palauttamista rajut ristiriidat jakoivat niin päättäjiä kuin kansaa. Yhteisen sävelen löytäminen vaikutti mahdottomalta. Ja silti, yhteisymmärrys saavutettiin. Valtio rakentui yhteisvoimin, ja tulipa siitä sitten juuri sellainen kuin oli toivottu tai ei, sitä haluttiin, ja se saatiin.

Esitys perustuu Viron itsenäisyyden palauttamisessa keskeisten naisten haastatteluihin. Kansallisen myytin mukaan rajun vastakkainasettelun tuoksinassa muutaman naisen ryhmä oli avainasemassa rauhan säilyttämisessä. Näiden samojen naisten ansiosta itsenäisyyden mahdollistanut yhteisymmärrys lopulta saavutettiin. Työryhmä tuulettaa menneiden aikojen myyttejä pohtien samalla valtavia henkilökohtaisia riskejä ottaneiden esivanhempien merkitystä tässä ajassa. Kun tänä päivänä puhutaan vapaudesta tai vapauden puutteesta, mitä oikeastaan tarkoitetaan? Onko yksimielisyys mahdollista ihmisten laulaessa samoja sanoja eri sävelin?

Esityspaikka Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola
Kesto 1 t 50 min, ei väliaikaa
Esityskieli viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi projisoidaan näyttämölle
Ikäsuositus 16 +

Naisten Pankki Espoon tukijoille on varattu lippukiintiö kahdesta näytöksestä:
torstai 9.3. klo 19 ja
lauantai 11.3. klo 14.
Lipun hinta on 45 €, joka sisältää tukiosuuden Naisten Pankin kautta hauraissa oloissa elävien naisten ammatilliseen koulutukseen.
Lipputilauksia otetaan vastaan sähköpostilla, jonka pyydämme osoitteeseen espoo@naistenpankki.fi.
Saat vastausviestinä vahvistuksen ja tiedot maksun suorittamiseksi viikon kuluessa.
Lippuja myydään 15.2.2023 asti, mikäli lippuja ei myydä loppuun jo ennen sitä.
Tilaa siis lippusi viimeistään 15.2.2023!

Tilatut liput jaetaan 30 minuuttia ennen näytöksen alkua Louhisalin ulkopuolella.

Tervetuloa nauttimaan naapurimaan teatterivierailun esityksestä!

Naisten Pankki Espoo

Lisätietoja: Marita Johansson 0400-400649