Risteile naiselle ammatti!

Vanhan Venäjän sydämessä ¬ñ risteily Pietarista Volgalle ja Moskovaan

TUE SAMALLA NAISTEN PANKIN TOIMINTAA JA RISTEILE NAISELLE AMMATTI! JOKAISESTA MATKASTA TILITöMME NAISTEN PANKILLE 30,-/MATKUSTAJA – MUISTA VARAUSTUNNUS ”NAISTEN PANKKI”!

Risteily Pietarista Moskovaan vie moniin elämyksiin, tutkimusmatkalle menneisiin vuosiin ja katsastamaan vähän uuttakin Venäjää. Volga, Volga¬Ö ja nostalgiset slaavilaiset sävelmät luovat ainutlaatuisen tunnelman tälle upealle matkalle vanhan Venäjän sydämeen.

Matkalla ihailet kesäisen Karjalan kauneimpia maisemia ja Syvärin rantoja. öäniseltä laiva suuntaa kohti Volgaa, maanosamme pisintä ja mahtavinta jokea. Volgan rannoilla koet tsaarinajan tunnelmia ja hämmästelet neuvostoajan muistoja, ihailet historiallisia kaupunkeja, kanavia ja sulkuja, näet Rybinskin valtavan tekojärven, ihmettelet veden keskeltä kohoavaa kirkontornia ¬ñ ja tietysti mahtavana virtaavaa Volgaa. Ja tutustut Venäjän ylvääseen pääkaupunkiin, Moskovaan!

Matkalla on mielenkiintoinen, suomeksi opastettu retkiohjelma, sekä kulttuuri- ja viihdeohjelmaa laivalla. Risteilyllä konsertoi ooppera-laulaja Heikki Orama, ja risteilyvieraita tanssittaa muusikko Veli-Matti Friman. Anneli Palokangas luennoi ikoneista ja ikonimaalauksesta.

Matkalla on mukana myös Naisten Pankin edustaja, Ulla Grönvall-Streng, Raaseporin aluesolusta.

Matka-ajankohta:
8. -14.7. (paluu lentäen) /8. ¬ñ 15.7. (paluu junalla)

Matkaohjelma:
Maanantai 8.7. Lähtö aamulla tilausajobussilla Suomesta kohti Pietaria. Majoittuminen risteilyalus ms Konstantin Korotkoviin, ja matka Nevaa pitkin Laatokalle ja Syvärille alkaa.

Tiistai 9.7. Syvärillä, päivän aikana pysähdys Mandrogan karjalaiskylässä. Illalla tullaan öäniselle.

Keskiviikko 10.7. Yö eteläisellä öänisellä, ja suunta kohti etelää, kohti Volgan-Baltian kanavaa ja öänisen ja mahtavan Volgan yhdistävää jokien, kanavien, patojärvien ja monien sulkujen pirstomaa reittiä. Laiva rantautuu Vytegran kaupungissa, jossa on mahdollisuus tehdä kävelyretki maissa.

Torstai 11.7. Valkean järven jälkeen pysähdys Goritsyssa, ja vierailu 1300-luvulla perustetussa Kirillo-Belozerskin luostarissa ja sen ikonimuseossa. Siellä on nähtävillä jopa Venäjän vanhimpia ikoneja.

Perjantai 12.7. Rybinskin tekojärvi on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin tekojärvi, ja se peittää Volgan ja sen sivujokien Sheksnan ja Mologan yhtymäkohdan. Tämän valtavan järven rakennutti Josif Stalin, ja työt alkoivat 1935. Matka jatkuu kohti Jaroslavlin, joka on Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Se on kuin suuri museo upeine kirkkoineen ja muistomerkkeineen, ja vanha keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Jaroslavlissa tehdään kiertoajelu ja kävelyretki, sekä vieraillaan loisteliaassa Ilja Profeetan kirkossa.

Lauantai 13.7. Volgan rannalla ikivanhassa Uglichissa. Tässä ”Venäjän kultaiseen kehään” kuuluvassa kaupungissa on Kreml, joka sijaitsee Volgaan työntyvällä niemellä. Kremlin vanhimmat osat ovat 1400-luvulta. Vierailu Kremlin alueella ja koristeellisessa Pyhän Demetrios Verisen kirkossa.

Sunnuntai 14.7. Moskovan kanavan ja monien sulkujen kautta valtavaan Moskovaan. Sen tärkeimpiä nähtävyyksiä ihaillaan kiertoajelulla, ja Punaisella Torillakin pistäydytään. Yhteinen lounas kaupungilla. Lentäen Suomeen palaavilla bussikuljetus lentoasemalle, ja Finnairin reittilento AY 156 Moskovasta Helsinkiin klo 20.10 ¬ñ 20.55. Junalla Moskovasta Suomeen palaavat viettävät vielä vapaa-aikaa Moskovassa ennen kuljetusta rautatieasemalle. Tolstoi-yöjuna lähtee kohti Helsinkiä klo 22.50.

Maanantai 15.7. Juna saapuu Suomeen, ja pysähtyy Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkurilassa ennen Helsinkiä, jonne saavutaan klo 12.00.

 

RISTEILYALUS MS KONSTANTIN KOROTKOV on rakennettu 1979 Saksassa. Laivalla on 4 hyttikantta ja aurinkokansi. Hyttipaikkoja on 250. Kaikissa hyteissä on ikkuna (D-kannella pieni pyöreä ”laivanikkuna”, joka kovalla tuulella voidaan peittää luukulla), sekä pieni wc, jossa on suihku. Hyteissä on kokolattiamatot, ilmastointi ja jääkaappi. Aluksella on 2 ravintolaa, baareja, matkamuistomyymälä, kokous- ja konserttisali ja ensiapuhuone. Laivalla ei ole hissiä. Laivan pituus on 125 m ja leveys 17 m.

Volgan risteilyn hyttiluokat ja hinnat/henkilö: paluu lentäen paluu junalla

Yläkansi (A-kansi):
A1:yhden hengen hytti 1.695,- 1.625,-
A2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1.585,- 1.515,-

Keskikansi (B-kansi):
B1: yhden hengen hytti 1.585,- 1.515,-
B2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1.495,- 1.435,-

BSEMI: Semilux-hytti kahdelle (parivuode) 1.695,- 1.625,-

Sisääntulokansi(C-kansi):
C2V: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1.365,- 1.295,-

Alakansi (D-kansi):
D2: kolmen hengen hytti kahden käyttöön 1.165,- 1.095,-
D3: kolmen hengen hytti, erilliset alavuoteet 995,- 895,-

HINTAAN SISöLTYY: * bussikuljetus tilausajobussilla Suomesta Pietariin (alkaen Haminasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Imatralta, Karhulasta, Kouvolasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Loviisasta, Nuijamaalta, Parikkalasta, Porvoosta, Riihimäeltä ja Vaalimaalta)* risteily valitussa hyttiluokassa * täysihoito laivalla * tutustumiskäynnit Goritsyssa, Jaroslavlissa, Uglichissa ja Moskovassa suomea puhuvan oppaan/ matkanjohtajan johdolla * kulttuuri- ja viihdeohjelma laivalla * Matka-Agenttien edustajan ja paikallisten suomea puhuvien oppaiden palvelut laivamatkan ajan * viisuminhankinta Suomen kansalaisille * paluumatka Moskovasta: lentäen tai junalla 2. luokassa 4 hengen vaunuosastossa

ALUSTAVAT bussireitit Pietariin:

1. Turku-Salo-Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Hamina-Vaalimaa-Pietari
2. Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Lahti-Kouvola-Vaalimaa-Pietari
3. Joensuu-Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Nuijamaa-Pietari

Lisämaksut:
30 ¬Ä/henkilö: Joensuusta, Salosta, Tampereelta, Turusta bussiin nouseville.
85 ¬Ä/henkilö: junamatka Moskova-Suomi kahden hengen makuuvaunuosastossa
30 ¬Ä/henkilö: bussimatka paluussa Vainikkala-Joensuu (junamatkalaisille)
30 ¬Ä/henkilö: bussimatka paluussa Lahti-Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere (junamatkalaisille)

Tärkeää: Yksinmatkustavan on varattava laivalla yhden hengen hytti, junamatkalla ei yhden hyttejä ole saatavilla. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalla noudatetaan Yleisiä Valmismatkaehtoja sekä Suomen Matka-Agentit Oy:n erityisehtoja.

MATKA-AGENTIT

puh. 010 321 2800, www.matka-agentit.fi