Schjerfbeck ja muoti -näyttely Villa Gyllenbergissä 2. 5.

Kaksi maalausta, joiden aiheina nainen
Kuusisaaressa sijaitsevassa Villa Gyllenbergissä pääset nauttimaan hienosta taiteen ja muodin yhdistävästä näyttelystä. Opastuksen avulla näet, koet ja opit enemmän.

Helene Schjerfbeck (1862–1946) rakasti sekä maalaustaidetta että muotia, ja hänen muotokuvissaan mallin vaatetus oli olennainen osa teosta. Villa Gyllenbergin Schjerfbeck ja muoti – taidetta ja pukuhistoriaa 1880–1950 on ensimmäisiä näyttelyitä Suomessa, jossa historiallisia pukuja ja maalaustaidetta esitellään rinnakkain.

Naisten Pankki Helsinki on varannut opastetun kierroksen Schjerfbeck ja muoti -näyttelyyn torstaina 2.5. kello 17.

Opastuksen hinta on 18 euroa, johon sisältyy Naisten Pankin lahjoitusosuus. Lisäksi paikan päällä maksat sisäänpääsymaksun:  aikuiset 12 euroa ja eläkeläiset/opiskelijat 10 euroa, Museokortti käy myös.

Sitovat ilmoittautumiset 23.4. mennessä helsinki@naistenpankki.fi, viestin aiheeksi Villa Gyllenberg 2.5. Ilmoita viestissä nimesi ja puhelinnumerosi sekä monelleko osallistujalle ostat lipun.

Maksathan kierroksen hinnan 18 euroa Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1779 heti saatuasi vahvistusviestin. Vain näin varmistat, että saat varaamasi liput.

Tulethan museolle hyvissä ajoin ennen kierrosta. Naisten Pankin vapaaehtoinen kerää ryhmän museon aulaan.

Tervetuloa!

Naisten Pankki Helsinki

Kuva: Vas. Helene Schjerfbeck: Baskeripäinen tyttö, yksityiskokoelma. Kuva: Jussi Pakkala / Didrichsenin taidemuseo. | Oik. Helene Schjerfbeck: Eydtkuhnenin tyttö II, Yrjö ja Nanny Kauniston kokoelma, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Jenni Nurminen / Kansallisgalleria.