Tutustuminen Nordean pankkimuseoon ja Taidesäätiön kokoelmaan

Nordean taidesäätiö

Naisten Pankki Helsinki järjestää ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua liikepankkitoiminnan erikoismuseoon Helsingissä ti 7.6. kello 16.

Museo samoin kuin sen yhteyteen kuuluva historia-arkisto ovat Nordean ylläpitämiä. Museo sijaitsee Yhdyspankin Vanhan pankkitalon holvissa osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B.

Nordea Taidesäätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Esillä on noin 30 teosta säätiön kokoelmasta (mm. Gallen-Kallela, Edelfelt, Faven, Halonen, Jansson jne.) sekä jugend-designia (Gesellius, Lindgren, Saarinen) ja noltalgisia pankkimuistoja. Talo on arkkitehti Gustav Nyströmin suunnittelema ja taideteos jo itsessään. Suojeltuun rakennukseen ei ole normaalisti vapaata pääsyä.

Opastettu vierailu maksaa 40 euroa, josta Naisten Pankin lahjoitusosuus on 20 euroa. lmoittautuminen viimeistään 2.6. osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi aiheeksi Nordea.   Maksa osallistumismaksu heti vahvistuksen saatuasi Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27 viitteellä 1274.

Tervetuloa tutustumaan sekä museoon että taidekokoelmaan!