Naisten Pankin vapaaehtoisten matka Nepaliin marraskuussa 2018

Naisten Pankin vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus lähteä tutustumaan hanketyöhömme Nepaliin marraskuussa 2018. Toimeentulohankkeet aloitettiin Nepalissa jo vuonna 2008, vain vuosi Naisten Pankin toiminnan alkamisen jälkeen.

Naisten Pankin tukemia hankkeita on Nepalissa vuonna 2018 kaksi: Promoting Women Employment through Sustainable Access to Finance and Business Skills ja Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls. Lisätietoa Nepalista maana saat esimerkiksi täältä.

Naisten Pankin vapaaehtoisten omakustanteisia matkoja hankemaihin on järjestetty vuodesta 2009. Tunnelmia vuoden 2017 matkasta Ugandaan voit lukea esimerkiksi täältä. Matkan aikana vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan Nepalissa tehtävään kehitysyhteistyöhön ja tapaamaan Naisten Pankin tukemia naisia ja perheitä. Matka tukee vapaaehtoisen tekemää työtä kehitysmaiden naisten hyväksi ja antaa innostusta vapaaehtoistyöhön.

Matkan ajankohta

Viikolla 47 / 17.-25.11. (matka ajoittuu viikonlopusta viikonloppuun, tarkat päivät varmistuvat lentoaikataulujen mukaan).

Matkaan kuuluu lisäksi valmennus- ja orientaatiopäivä Helsingissä 16.10., johon kaikkien matkalle osallistuvien tulee osallistua.

Hakuaika

16.-30.4. (valituille ilmoitetaan 7.5. mennessä)

Matkan tavoitteena on

• tutustua Naisten Pankin työhön Nepalissa
• hahmottaa kuinka Kirkon Ulkomaanapu toimii hankemaissamme
• ymmärtää kehitysmaiden haasteita
• antaa valmiuksia esitellä Naisten Pankin hanketyötä
• vahvistaa naistenpankkilaisten asiantuntemusta

Toivomme, että matkalle lähtevät

• ovat sitoutuneita naistenpankkilaisia
• jakavat matkan aikana kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa ja sen jälkeen pitävät esityksiä matkastaan ja kontaktoivat mediaa
• osaavat englantia
• ovat hyvässä fyysisessä kunnossa
• ovat valmiita sitoutumaan tapaamisiin ennen ja jälkeen matkan sekä valmentautumaan lähtöön Facebook-ryhmässä keskustellen
• omaavat positiivisen, joustavan asenteen ja ymmärtävät, ettei kyseessä ole matkatoimistomatka
• ovat sopeutuvaisia vaatimattomiin olosuhteisiin

Lisäksi hakijoita pyydetään huomioimaan, että matka voi olla fyysisesti ja henkisesti haasteellinen. Kathmandu on yksi maailman saastuneimmista kaupungeista.

Matkalle valitaan 8-10 vapaaehtoista. Matkalaisiksi pyritään valitsemaan naistenpankkilaisia ympäri Suomen.


Matka on omakustanteinen ja sen arvioitu hinta on noin 1700 – 2500 € sisältäen lennot, hotellimajoitukset sekä kuljetukset paikan päällä. Lisäksi tulee kuluja mm. rokotuksista (lisätietoa rokotteista täältä), vakuutuksesta ja ruokailuista. Matkalle lähtijöillä tulee olla vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen voimassa oleva passi. Matkalle osallistujat maksavat myös omat matkakustannuksensa Helsingissä pidettävään valmennuspäivään.

Lisätietoja matkasta ja matkalle hakemisesta Naisten Pankin koordinaattorilta Mirna Aholta: mirna.aho(at)kua.fi tai 040 704 6726.

Hankematka jättää osallistujiinsa lähtemättömän vaikutuksen ja antaa sisältöä vapaaehtoisuuteen vuosiksi eteenpäin!

Kiinnostuitko? Hae matkalle täyttämällä hakemus täällä > >