Pilatespäivän äidille liikunta on tärkeä osa elämää

Pilatespäivän äidin, Terveysliikuntainstituutin toimitusjohtajan Marianne Kyrklundin elämässä ryhmäliikunta – ja liikunta ylipäätään – on ollut tärkeänä osana jo pitkään.
Pilatespäivän äiti Marianne Kyrklund

Pilatespäivän äiti Marianne Kyrklund

– 14-vuotiaasta lähtien olen ohjannut liikuntaryhmiä, Marianne Kyrklund kertoo.

Mariannen työura fysioterapian ja liikunnan saralla alkoi fysioterapeutin opinnoilla. 1980-luvulla Marianne asui Ruotsissa ja toi Friskis & Svettis –urheiluseuratoimintaa Suomeen. Ruotsin kokemustensa pohjalta Marianne kiinnostui myös ryhmämuotoisuuden fysioterapialle tarjoamista mahdollisuuksista. Hän kehitti FysioKimppa-liikuntamuodon ja sai 2003 Vuoden liikuttaja-tunnustuksen. Lisäksi Marianne on valmistunut Kuopiosta terveystieteiden maisteriksi ja toiminut terveysliikunnan lähettiläänä 30 vuotta. Vuosituhannen vaihteessa Marianne innostui pilateksesta ja alkoi kehittää fysioterapeuteille suunnattua pitkää PhysioPilates-ohjaajakoulutusta.

Joogapäivästä idea Pilatespäivään

Marianne on toiminut monissa yhdistyksissä sekä tehnyt yhteistyötä järjestöjen kanssa. Idean Pilatespäivään hän sai Joogapäivästä.

– Joogapäivä oli jo olemassa, joten ajattelin, että hyvin voisi olla myös Pilatespäivä, sanoo Marianne.

Joulukuu valikoitui ajankohdaksi 9. joulukuuta syntyneen Joseph Pilateksen takia. Tänä vuonna Pilatespäivän varainhankintakohteeksi valitun Naisten Pankin toimintaa Marianne tukee mielellään, ja yhteistyö on saanut hyvän vastaanoton: Pilatespäivä-tempaukseen osallistuvia pilatesohjaajia on tullut mukaan viitisenkymmentä, 30:llä paikkakunnalla. Mukaan lähteminen on yksinkertaista:

– Yksi oma pilatestunti muutetaan hyväntekeväisyystunniksi.

Yhdenkin tunnin merkitys voi kuitenkin olla iso – niin osallistujille itselleen kuin myös niille naisille, joiden yrittäjyyttä ja työntekoa Pilatespäivän tuotoilla tuetaan.

OSALLISTU PILATESPÄIVÄÄN!

Teksti: Tuuli Charalambous
Kuva: Sampsa Sulonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pilatespäivä tekee hyvää!

  Pilatespäivän ajankohta vaihtelee, mutta suurin osa tunneista järjestetään pilatesmetodin luojan, Joseph Pilateksen syntymäpäivän (9.12.) aikoihin. Pilatesohjaaja pitää yhden tai useamman ilmaisen pilatestunnin ja vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjataan Naisten Pankille. Tunneille...

Lue lisää