Toscanan vuorilla käveltiin Naisten Pankin hyväksi

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma keräsi sunnuntaina 13. syyskuuta reilut 3000 reippailijaa ympäri Suomea kävelemään Ammatteja kehitysmaiden naisille. Tapahtuma houkutteli paljon kävelijöitä myös ulkomailla.

Yksi monista omatoimisesti järjestetyistä Kävele Naiselle Ammatti -tempauksista oli Italian Toscanassa, missä 14 suomalaista oli reilun viikon kestäneellä vaellusmatkalla. Lahtelais-katalonialaisen pariskunnan järjestämät vaellusmatkat ovat jo vuosia jatkunut perinne, mutta hyväntekeväisyyskävely kuului ohjelmaan ensimmäistä kertaa. Idea siihen tuli lahtelaiselta, Naisten Pankin toiminnasta innostuneelta Maija Heinäseltä, joka päätti värvätä sähköpostikampanjalla matkatoverinsa mukaan. Jalkavamma esti lopulta Heinäsen oman matkan, mutta ei muiden osallistumista Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan.

Naisten Pankki oli matkaajien mielessä jo kävelyä edeltävänä iltana. Silloin yksi seurueen vaeltajista, Veikko Heinänen, kertoi illallisen lomassa muille Naisten Pankin toiminnasta ja innosti vielä lisää kävelijöitä ilmoittautumaan mukaan.

Kävelypäivänä Toscanassa lämpöä oli suomalaisittain kesäisesti, 25 astetta, ja päivään mahtui sadetta ja aurinkoa. Seurue käveli yhteensä 14,5 kilometrin matkan Pisan kaupungin lähellä sijaitsevasta Calcin kylästä Butin kylään. Kävely kumpuilevassa maastossa sujui tottuneilta vaeltajilta hyvin, korkeuseroista huolimatta.

”Monissa kehitysmaissa naiset toimivat perheidensä ainoina elättäjinä. Oli hienoa olla tukemassa heitä ja heidän läheisiään. Tämä on yksi tapa kantaa sosiaalista vastuuta”, Veikko Heinänen kertoo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teksti: Kaisa Viljanen Kuvat: Veikko Heinänen