Viestintäryhmän vetäjät esittelyssä

Naisten Pankin johtoryhmän alaista viestintäryhmää luotsaavat Elina Bono ja Kaisa Viljanen. Mikä sai heidät lähtemään mukaan Naisten Pankin toimintaan, se selviää alla olevista vastauksista.  

Kaisa Viljanen

Mikä/kuka sai sinut kiinnostumaan Naisten Pankista?

Olin jo pitkään haaveillut vapaaehtoistyöstä. Kun näin Naisten Pankin etsivän uusia vapaaehtoisia tiesin heti, että juuri naisten työllistymistä ja yrittäjyyttä tukeva verkosto on se, missä haluan olla mukana.

Milloin tulit mukaan, millaisiin tehtäviin?

Menin viestintäryhmän kuukausikokoukseen ja taisin saada sieltä heti juttuaiheen mukaan. Myöhemmin olen tehnyt viestintäryhmässä kaikenlaista muutakin somepostausten kirjoittamisesta ihan uudenlaisen toimintatavan kehittelyyn. Toivottavasti kuulette siitä pian!

Miksi Naisten Pankki on sinulle tärkeä, mikä siinä on parasta?

Naisten Pankin vapaaehtoisjoukossa piilee mielettömiä voimia ja osaamista. Varojen keräämiseen kehitysmaiden naisille keksitään Naisten Pankissa jatkuvasti uusia tapoja. Pääsen tekemään sitä, mitä parhaiten osaan – ja oppimaan muilta koko ajan uutta. On hienoa tehdä hyvässä joukossa töitä sen eteen, että entistä useampi suomalainen kuulee Naisten Pankista ja lähtee sitä tukemaan. Pankkilaisena on niin hauskaa, että varastan sille aikaa vaikka yöunista.

Oma unelmasi?

Toivon, että pääsisin lähivuosina tutustumaan toimintaan jossakin kohdemaassa. Haaveilen myös siitä, että voisin joskus tienata leipäni tasa-arvoa puolustamalla.

Kuva: Sari Hermiö

Elina Bono

Mikä sai sinut kiinnostumaan Naisten Pankista?

Bongasin paikan sattumalta Facebookin feediltäni. Olin jo aikaisemmin miettinyt, että haluaisin tehdä vapaaehtoistyötä, mutten keksinyt sopivaa tapaa, missä voisin hyödyntää ammattitaitoani markkinoinnista ja viestinnästä. Olen toki osallistunut erilaisiin keräyksiin yms. Nyt tuntui kuitenkin oikealta ajalta tehdä jotain konkreettisempaa.

Tiesin Naisten Pankin entuudestaan ja pidän ajatuksesta, että kokonaisia perheitä autetaan naisten kautta. Olen itsekin äiti ja tiedostan olevamme etuoikeutettuja, kun synnyimme Suomeen. Olen pyrkinyt opettamaan lapsilleni tasa-arvoisuutta, että jokainen ihminen on samanarvoinen. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan toteudu kaikkialla ja heikoimmassa asemassa ovat juuri naiset ja lapset. 7-vuotias tyttäreni Lilian kysyi tässä yhtenä päivänä, että ihanko oikeasti jossain hänen ikäisensä lapset joutuvat tekemään oikeita, raskaita töitä. Kyllähän se pysäyttää ajattelemaan, että voinko tehdä jotain auttaakseni, ettei näin olisi.

Miksi juuri Naisten Pankki?

Naisten Pankin koko ideologia auttaa naisia alkuun ja nostaa heidän asemiaan kyläyhteisöissä on mielestäni oikea tapa auttaa. Näin vaikutukset ovat pitkäkestoiset. Haluan osaltani auttaa kanssasisaria nousemaan köyhyydestä voidakseen antaa lapsilleen paremman tulevaisuuden. Tapa toimia kekseliäästi ja luovasti itselleni sopivien arvojen mukaisesti vakuutti.

Lisäksi edeltäjäni Tiina ja tuleva kollegani Kaisa kertoivat puhuttelevalla tavalla Naisten Pankin toiminnasta haastattelussa. Arvostan myös Naisten Pankin suomalaisia juuria, perustajia ja toiminnassa mukanaolevia vapaaehtoisia. Toiminta vaikuttaa kaikin puolin upealta!

Millaisia odotuksia sinulle on tulevasta tehtävästä?

Olen aikaansaava ja tehokas, kun toimeen ryhdyn ja tähän sitoudun täysillä. Uskoisin myös myyntihenkisyydestäni olevan hyötyä tunnettuuden rakentamisessa. Olen tosi käytännönläheinen tyyppi ja tykkään laittaa itseni likoon. Minulla on Tiinan isot saappaat täytettävänä. Onneksi hän jää Naisten Pankkiin! En myöskään pysty kirjoittamaan yhtä hienosti kuin ammattitoimittaja Kaisa. Toivon pystyväni oppimaan häneltä ja muilta naistenpankkilaisilta paljon. Parhaat hetket tulevat varmastikin olemaan yhteiset, tulevat onnistumisemme, kun pystymme yhdessä edistämään sekä Naisten Pankin tunnettuutta että saamaan hankkeita eteenpäin.

Oma unelmasi?

Unelmani liittyvät ihan perusasioihin: nähdä lasteni kehittyvän ja kasvavan terveinä. Töissä olen saavuttanut jo unelmani. Työskentelen Oikotien markkinointi- ja viestintäpäällikkönä ja rakastan työtäni! Oikotielläkin vaikutamme ihmisten elämän isoihin valintoihin, kuten uuden kodin tai työpaikan löytämiseen. Ehkäpä joku on huomannutkin Kun aika on -mainontaamme.

Kuva: Samuli Pulkkinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Johtoryhmä sai uudet puheenjohtajat

Mikä/kuka sai sinut kiinnostumaan Naisten Pankista? Liisa Kapanen (kuvassa oikealla): Tein työurani Nordeassa, jossa kaksi viimeisintä vuotta toimin myös Naisten Pankin yhteyshenkilönä. Tämän yritysyhteistyön kautta tutustuin Naisten Pankin tärkeään ja innostavaan...

Lue lisää

Tapahtumaryhmän vetäjät esittelyssä

1. Mikä/kuka sai sinut kiinnostumaan Naisten Pankista? 2. Milloin tulit mukaan, millaisiin tehtäviin? 3. Miksi Naisten Pankki on sinulle tärkeä, mikä siinä on parasta? 4. Oma unelmasi?  Ilona Karlsson: 1. Viime vuonna Naisten Pankki...

Lue lisää

Johtoryhmän vetäjät esittelyssä

Mikä/kuka sai sinut kiinnostumaan Naisten Pankista? Milloin tulit mukaan, millaisiin tehtäviin? Miksi Naisten Pankki on sinulle tärkeä, mikä siinä on parasta? Oma unelmasi?   Reetta Ranta: En muista ihan tarkalleen,...

Lue lisää