Vuosijuhlaa vietettiin musiikin ja muodin siivittämänä

Tämänvuotisen Naisten Pankin vuosijuhlan puitteet olivat hulppeat; yli kaksisataa vierasta juhlisti Naisten Pankin yhdeksänvuotista taivalta Vanhan Ylioppilastalon perinteikkäässä juhlasalissa.

Juhlan aloitti pianisti Jenni Lappalainen, jonka taidokas soitto johdatti vieraat juhlatunnelmaan. Hänet ja juhlaan muut esiintyjät toivotti tervetulleeksi  juhlan juontaja, vuoden 2015 juontajapalkinnon saanut André Noël Chaker.

Ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen muistutti alkusanoissaan, että kehitysmaiden naisten arkeen ei ole unelmia mahtunut. Monella heistä on kuitenkin halu ja suunnitelma parantaa omaa elämäänsä.

– Teot vaativat tukea ja meidän tehtävänä on varmistaa suunnitelmien tukeminen. Siihen pyrkii myös tämän vuotinen kampanjamme, Minulla on #suunnitelma, Meriläinen muistutti.

-Kiitos kaikille lahjoittajille, vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneillemme. Teidän avulla tämä työ voi jatkua.

ykkönen

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg totesi Naisten Pankin toiminnan kehittyneen ja monipuolistuneen ja olleen alusta asti aikaansa edellä.

-Yksityissektorin ja yrittäjyyden tukeminen on tänä päivänä kova sana kehitysmaissa. Niille aloille luodaan pysyviä työpaikkoja ja sitä kautta parannetaan sekä yksityisten ihmisten että yhteisöjen asemaa.

-Mentoroinnin merkitys kasvaa kehitysmaissa, ja myös siinä Naisten Pankki tulee olemaan vahvasti mukana, Hemberg mainitsi.

jouni

Alkupuheiden jälkeen oli vuorossa kevyempää ohjelmaa. Aluksi Naisten Pankin Next Generation –nuoret esittelivät kuusi upeaa perinteikästä Kalevala-korua, joista järjestettiin illan lopuksi huutokauppa.

Sen jälkeen siirryttiin afrikkalaisiin tunnelmiin, kun nigerialainen muotisuunnittelija Ebun Kivinen esitteli suunnittelemiaan värikkäitä ja suomalaiseen tyyliinkin sopivia asujaan.

Vaateteemassa pysyttiin seuraavan puheenvuoronkin ajan, kun 18 vuotta muotialalla toiminut Ivana Helsingin Pirjo Suhonen kertoi omia vinkkejään yrittäjyyteen.

pirjo

Hänkin korosti unelmien merkitystä. Niitä pitää olla, jotta ne voisi jalostaa suunnitelmiksi.

Sen lisäksi tarvitaan toimeen tarttumista, ja siihen kehitysmaan naiset tarvitsevat Naisten Pankin tukea.

Hän kannusti myös kyseenalaistamaan asioita, olemaan avoin uusille ideoille ja utelias muiden tekemisille. Se on hänen mielestään jatkuvuuden ehto.

-Mutta älä ole turhan kohtelias, tuo rohkeasti oma suunnitelmasi esiin, ole kunnianhimoinen ja intohimoinen, Suhonen painotti.

Pirjo Suhosen kiinnostavan puheenvuoron jälkeen lavalla astui kanteleen soittaja Ida Elina, joka yllätti kuulijat nykyaikaisella ja taitavalla kanteleen soitannalla.

inka

Musiikin jälkeen lavalla nähtiin kokoelma nuoren lahjakkaan Maria Suomalaisen vaatemallistosta. Esillä oli kesäisen valkoisia, ilmavia ja rohkeitakin asuja.

Illan viimeisenä, muttei vähäisimpänä puhujana lavalle astui start-up –sijoittaja Inka Mero, joka kertoi Afrikassa toteutetuista start up –tapahtumista.

Illan päätti Kalevala-korujen huutokauppa.

inkamero

 

Teksti Tiina Toivakka
Kuvat Jaana Hirsikangas

 

juhlapaikka

liisa

noel
myyn

 

nauru

 

ng

 

näytös

 

kavelval

Aiheeseen liittyvät artikkelit

HOK Elanto tukee Naisten Pankin toimintaa

”Meillä on iso määrä yhteistyökohteita, ja olemme mukana muun muassa lastensuojelutyössä ja työllistämässä vajaakuntoisia. Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa meillä on ollut mm. Hyvä alku koulutielle -kampanja sekä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille –hanke”, luettelee...

Lue lisää