Kokemuksia Kongosta ja keskustelua kehitysyhteistyöstä 

Marjo Mäenpää ja Kongo -luento
Vastikään ilmestyneen Tulivuorikaupunki Kongossa -kirjan julkaissut Marjo Mäenpää tulee kertomaan meille kokemuksistaan ja ajatuksistaan kehitysyhteistyöstä.

Tammikuun suosittu Kongo-ilta saa jatkoa. Maanantaina 15. toukokuuta  vieraaksemme tulee Marjo Mäenpää. Hän on yksi harvoista suomalaisista, joka on asunut levottomassa Itä-Kongossa. Siellä hän oli mukana muun muassa toteuttamassa Naisten Pankin rahoittamaa naisyrittäjyyshanketta. 

Kokemuksistaan Mäenpää on kirjoittanut kirjan Tulivuorikaupunki Kongossa, joka ilmestyi helmikuussa. Siinä hän kertoo elämästä luonnonkauniissa, vastakohtien täyteisessä Goman kaupungissa Afrikan suurten järvien alueella, sodan runtelemasta paratiisista, kriisialueiden ihmisistä ja kehitysavun todellisuudesta. 

”Halusin kirjoittaa kokemuksistani avustustyössä, koska minua on pitkään vaivannut kehitysavusta käytävä keskustelu, joka keskittyy lähinnä budjettileikkauksiin ja siihen, menevätkö rahat kehitysavussa hukkaan”, Mäenpää selvittää.   

”On perusteltua keskustella laajemmin, mikä kehitysyhteistyössä on hyvää, mitä on saavutettu, mutta nostaa myös avoimesti esille sen haasteita ja ongelmakohtia Kongon kaltaisessa haastavassa ympäristössä.” 

Mäenpää vie kuulijansa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun ydinkysymysten äärelle. Hän kertoo Kongon arkitodellisuudesta ja valottaa maassa pitkään jatkuneen konfliktin syitä ja seurauksia. 

Marjo Mäenpää on toiminut yli vuosikymmenen ajan muun muassa Kirkon ulkomaanavun tehtävissä Somaliassa ja Keski-Afrikan tasavallassa sekä YK:n järjestöissä Intiassa ja Senegalissa. Tätä nykyä hän työskentelee opetushallituksessa opetusalan kehitysyhteistyön parissa. 

Tule kuulemaan kiinnostavaa esitystä, kysymään ja keskustelemaan!

Tilaisuuden osallistumismaksu on 15 euroa. Ilmoittaudu viimeistään 8.5. osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi ja kirjoita viestin otsikoksi Kongo. Maksathan heti vahvistuksen saatuasi osallistumismaksun 15 euroa Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1546. Mukaan mahtuu 40 osanottajaa. 

Tilaisuus pidetään

maanantaina 15. toukokuuta kello 17. Ovet avautuvat kello 16.30.

Oma Säästöpankin tiloissa Kluuvikatu 3, 7. kerros  (Fazerin kahvilan naapurissa). Opastus alaovella.

Myynnissä Marjo Mäenpään kirjoja ja Naisten Pankin tuotteita! Kahvitarjoilu. 

OmaSp toimii tilaisuuden yhteistyökumppanina tarjoamalla meille kahvit ja tilan. 

Tervetuloa!
Naisten Pankki Helsinki