Naisten Pankki kerännyt täydet 10 miljoonaa

Kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä tukeva suomalainen vapaaehtoisverkosto Naisten Pankki on saavuttanut huikean 10 miljoonan euron keräystavoitteen. Raja rikottiin elokuun ensimmäisenä päivänä, vajaat kymmenen vuotta toiminnan aloittamisesta.

Tavoitteeseen on päästy yli 4700 kuukausilahjoittajan ja tukijan, yritysyhteistyökumppaneiden sekä eri puolella Suomea toimivien aktiivisten paikallisryhmien arvokkaan työn ansiosta. Merkittävin vuosittainen varainkeruutapahtuma on syyskuinen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma, joka järjestetään kymmenillä paikkakunnilla ja johon osallistuu tuhansia kävelijöitä. Tapahtuma on laajentunut myös moniin ulkomaisiin kaupunkeihin.

Naisten Pankin uusimpia valtakunnallisia tapahtumia ovat Golfaa Naiselle Ammatti ja Lue Naiselle Ammatti sekä syksyllä 2016 käynnistyvä Joogaa Naiselle Ammatti.

– Viime vuosi oli Naisten Pankin ennätysvuosi, ja talouden alakulosta huolimatta keräsimme silloin kaikkiaan 1,44 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tahti on jatkunut, minkä todistaa 10 miljoonan euron rajan rikkoutuminen jo kesän aikana, toteaa Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

Naisten Pankki perustettiin toukokuussa 2007, ja se on liki kymmenessä vuodessa laajentunut merkittäväksi vapaaehtoisten verkostoksi. Suomessa toimii 35 paikallisryhmää ja marraskuussa 2015 perustettiin paikallisryhmä Espanjan Fuengirolaan.

Naisten Pankilla on tällä hetkellä kehitysyhteistyöhankkeita seitsemässä maassa ja työn tuloksena 14 eri maassa yhteensä 30 000 naista kehitysmaissa on saanut mahdollisuuden toimeentuloon. Epäsuorasti työstä on hyötynyt yhteensä yli 140 000 ihmistä. Naisten Pankin hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

10 miljoonan euron rajan rikkominen on iso saavutus, mutta työ ei jää tähän. Naisten Pankin tavoite on jatkossa tavoittaa yhä uusia vapaaehtoisia ja tukijoita ja jatkaa tärkeää työtä kehitysmaan naisten ja lasten tukemiseksi.

– Pitkä, mutta lämmin ja luja ketju Suomen naisilta kehitysmaiden naisille toimii. Se tuottaa hyvää ketjun molemmissa päissä, Meriläinen sanoo.

 

Lisätietoja:

Reetta Meriläinen
Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja
s-posti: reetta.merilainen@naistenpankki.fi
puh. 0400 464 220
naistenpankki.fi

Lahjoita!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Täysillä kohti kymppiä! Naisten Pankin ponnistus – kohta 10 miljoonaa koossa

Lahjoita Naisten Pankki on reilun yhdeksän toimintavuotensa aikana onnistunut keräämään yli 9 miljoonaa euroa ja nyt lähdemme tavoittelemaan #10miljoonaa kehitysmaiden naisten paremman tulevaisuuden hyväksi. Naisten Pankin toiminta käynnistyi yhdeksän vuotta...

Lue lisää