Naisten Pankin ohjaustiimiin puheenjohtajaksi Saara Lehmuskoski

Nainen nauraa ja katsoo kameran ohi

Lahjoita

euroa


Naisten Pankin ohjaustiimin puheenjohtaja vaihtuu vuoden 2023 alussa. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kehitysyhteistyön ja johtamisen saralla uransa tehnyt Saara Lehmuskoski.

Naisten Pankki on nimittänyt uudeksi ohjaustiimin puheenjohtajaksi Saara Lehmuskosken. Lehmuskoski aloittaa pestissään 1.1.2023. Varapuheenjohtajana jatkaa Sini Norta.

Lehmuskoski vastaanottaa puheenjohtajan kapulan Anni Vepsäläiseltä, joka on luotsannut ohjaustiimiä vuodesta 2019. Vepsäläinen on myös Naisten Pankin perustajajäsen.

– Olemme innoissamme, että Naisten Pankin ohjaustiimi ja koko verkosto jatkaa osaavissa käsissä. Saaran myötä saamme tiimiin kehitysyhteistyön ja johtamisen ammattilaisen, Vepsäläinen kuvaa.

– Jatkan itse työtä kehittyvien maiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon edistämiseksi sekä lahjoittajana että vapaaehtoisena.

Kokenut kehitysyhteistyön ammattilainen

Saara Lehmuskoski on tehnyt pitkän uran Kirkon Ulkomaanavun ohjelmatyössä ja on toiminut muun muassa Kambodzan maatoimiston johtajana vuosina 2016-2020.

– Lämpimimmät kiitokset Anni Vepsäläiselle hienosta rupeamasta Naisten Pankin puheenjohtajana. Yhteistyö on ollut ilo, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajaksi juuri valittu Tomi Järvinen.

– Yhtä hienoa on jatkaa yhteistyötä Saaran kanssa, joka tuntee KUAn monelta eri kulmalta. Tulevaisuudessa Naisten Pankki tulee olemaan entistäkin tärkeämpi kumppani KUAlle ja Saaran kokemus sekä Naisten Pankin toiminnasta että kenttätyöstä antaa loistavat eväät toimia puheenjohtajana, hän jatkaa.

Nykyisin Lehmuskoski toimii muutosjohtamisen konsulttina CCEA Oy:ssa, joka on osa Gofore-konsernia.

– Nöyränä ja innostuneena lähden tähän tehtävään. Naisten Pankki on sen perustamisestaan lähtien ollut minulle suuri ilon, ihmetyksen ja ylpeyden aihe. Kuinka upea vapaaehtoisten verkosto meillä onkaan ja miten vaikuttavaa työtä on tehty jo 15 vuoden ajan kehittyvien maiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi, Lehmuskoski kuvailee.

Naisten Pankin strategia on uudistettu vuonna 2020 laajalla vapaaehtoisia ja eri sidosryhmiä osallistavalla prosessilla. Ohjausmalli uudistettiin kevään 2022 aikana. Parhaillaan on käynnistymässä strategian kevyempi päivitysprosessi. Uusi puheenjohtaja pääsee jatkamaan strategian toteuttamista upean vapaaehtoisverkoston kanssa eteenpäin.

Lisätietoja:

Anni Vepsäläinen, puh. 0400 400074
Saara Lehmuskoski, puh. 040 7482660

kuva: Ville Maali

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kiitos lahjoittajille!

Lahjoittajailta keräsi Helsingin Sokos Hotel Presidenttiin satapäisen yleisön, joka pääsi nauttimaan tasokkaasta ohjelmasta. Tilaisuudessa nähtiin myös ohjausryhmän puheenjohtajan viestikapulan vaihto – kirjaimellisesti: Reetta Meriläinen, entisenä urheilutoimittajana ja yleisurheilun ystävänä, siirsi...

Lue lisää

10 vuotta Naisten Pankkia kehitysmaiden naisten tueksi

Vuosi 2017 on juhlavuosi. Suomen itsenäisyys täyttää 100 ja Naisten Pankki 10 vuotta. Koulutus, tasa-arvo, välittäminen ja työnteko linkittävät juhlat toisiinsa. Meillä on lukemattomia syitä juhlia kunnolla ja onnitella toisiamme....

Lue lisää