10 vuotta Naisten Pankkia kehitysmaiden naisten tueksi

Olemassaolonsa aikana Naisten Pankki on kerännyt yli 10 miljoonaa euroa maailman köyhimpiä naisia tukeviin hankkeisiin. Sydämellinen kiitos jokaiselle lahjoittajalle.

Toteuta naisen unelma

euroa

Vuosi 2017 on juhlavuosi. Suomen itsenäisyys täyttää 100 ja Naisten Pankki 10 vuotta. Koulutus, tasa-arvo, välittäminen ja työnteko linkittävät juhlat toisiinsa. Meillä on lukemattomia syitä juhlia kunnolla ja onnitella toisiamme.

Naisten Pankin hyvä meno jatkui vuonna 2016. Rahaa kerättiin kaikkien aikojen ennätys: 1,57 miljoonaa euroa! Olemassaolonsa aikana Naisten Pankki on kerännyt 10,841 miljoonaa euroa maailman köyhimpiä naisia tukeviin hankkeisiin. Sydämellinen kiitos jokaiselle lahjoittajalle!

Kiitosten takana seisoo jättiläiskuoro: yli 30 000 kehitysmaiden naista, joiden toimeentulo – elämä – on vahvistunut Naisten Pankin tuella. Välillisesti hankkeista on hyötynyt yli 150 000 ihmistä.

Naisten Pankki toimi viime vuonna seitsemässä maassa kolmella mantereella. Kyläpankit tai säästöryhmät, osuuskunnat, ammatti- ja yrittäjyyskoulutus olivat edelleen hankkeiden ydintä.

Valtakunnallisista tapahtumista Kävele Naiselle Ammatti ja Golfaa Naiselle Ammatti kasvoivat voimakkaasti, mikä näkyi myös tuloksissa. Lue Naiselle Ammatti -kampanja toteutui kirjailija Sirpa Kähkösen kanssa ja oli jälleen viestinnällinen menestys.

Vuonna 2016 käynnistyi myös uusi vapaaehtoisohjelma Skills donation, osaamislahjoitus. Naisten Pankin aktiivit voivat jakaa osaamistaan ja asiantuntemustaan hanketyössä kohdemaissa, mikä edesauttaa työn kehittämistä. Ensimmäiset kokemukset Nepalista ovat olleet erittäin myönteisiä.

Lämpimät kiitokset ja onnittelut menneestä! Juhlitaan tekemällä hyvää työtä maailman parhaassa Naisten Pankissa. Kohti 20 miljoonaa!

Reetta Meriläinen
Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja


Kuva: Reetta Meriläinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naisten Pankin ohjaustiimiin puheenjohtajaksi Saara Lehmuskoski

Naisten Pankki on nimittänyt uudeksi ohjaustiimin puheenjohtajaksi Saara Lehmuskosken. Lehmuskoski aloittaa pestissään 1.1.2023. Varapuheenjohtajana jatkaa Sini Norta. Lehmuskoski vastaanottaa puheenjohtajan kapulan Anni Vepsäläiseltä, joka on luotsannut ohjaustiimiä vuodesta 2019. Vepsäläinen...

Lue lisää

Kiitos lahjoittajille!

Lahjoittajailta keräsi Helsingin Sokos Hotel Presidenttiin satapäisen yleisön, joka pääsi nauttimaan tasokkaasta ohjelmasta. Tilaisuudessa nähtiin myös ohjausryhmän puheenjohtajan viestikapulan vaihto – kirjaimellisesti: Reetta Meriläinen, entisenä urheilutoimittajana ja yleisurheilun ystävänä, siirsi...

Lue lisää

Tiellä tasa-arvoon

Jokaisella maalla, joissa Naisten Pankki toimii, on omanlaisensa profiili. Se vastaa aina paikallisten naisten tarpeisiin ja mahdollisuuksiin. Erilaiset toimintatavat tähtäävät kaikki naisten taloudellisen ja sosiaalisen aseman pysyvään paranemiseen. Naisten monipuolinen...

Lue lisää

Juhlan ja työn vuosi

Naisille käveltiin Ammatteja Rovaniemeltä Aurinkorannikolle Kahdeksas Kävele Naiselle Ammatti käveltiin ennätyssuurella joukolla sunnuntaina 10. syyskuuta. Tapahtuma järjestettiin 70 paikkakunnalla, joista ulkomailla oli 19. Pohjoisimmillaan Ammatteja käveltiin Rovaniemellä, eteläisin kävely oli...

Lue lisää

Naisten Pankki täytti 10 vuotta – kehitysmaan naisille kerättiin juhlassa 13 000 euroa

Juhlassa oli paikalla useita Naisten Pankin toukokuussa 2007 perustaneita suomalaisia vaikuttajanaisia. Kunniavieraana juhlaan osallistui ministeri ja ihmisoikeuksien puolustaja Elisabeth Rehn, joka oli avainasemassa Naisten Pankin synnyssä. Hän korosti puheenvuorossaan naisten...

Lue lisää