Tanssitaiteilija Marja Korhola: ”Me pohjoismaiset naiset olemme niin itsenäisiä, että unohdamme välillä, millaista muualla on”

Naisten Pankin marraskuun #KerranKuussa kasvo on upea tanssitaiteilija Marja Korhola. Marjalle oma vahva äiti on ollut esikuva ja hän haastaakin tanssi- ja teatterialan ammattilaiset tukemaan yrittäjänaisia kehitysmaissa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi! >>  >>

Marja Korhola on tunnettu ja tunnustettu tanssitaiteilija, koreografi ja Tanssiteatteri Raatikon johtaja. Hänen tanssiuransa on kestänyt lähes 50 vuotta ja hän vastaanotti viime vuonna arvostetun Pro Finlandian ansioistaan tanssitaiteilijana.

Naisten Pankin toiminnassa Marja on vaikuttanut jo pitkään. Innostus syntyi ystävien kautta, joiden kanssa hän osallistui lähes kymmenen vuotta sitten Kävele naiselle ammatti -tapahtumaan.

– Osallistun mahdollisuuksien mukaan vuosittain useampaankin Naisten Pankin tapahtumaan. Olen toiminut myös vuosia kuukausilahjoittajana.

Kuukausilahjoitus on Marjan mukaan helppo tapa tukea kehitysmaiden naisia ja hän haastaakin tukijoiksi mukaan kaikki tanssi- ja teatterialan ammattilaiset.

– Tuki menee automaattisesti tililtä ja on lopulta aika pieni raha lahjoittaa. Jos minun pitäisi muistaa tehdä lahjoitus erikseen tai kerätä isompaa rahapottia, se vaatisi enemmän harkintaa ja aktiivista otetta. Kuukausilahjoitus on ollut minulle vaivaton muoto tukea.

Marja Korhola on syntyjään lappeenrantalainen ja ihailee omaa äitiään, joka piti huolta monilapsisesta perheestä pienellä ja vaatimattomalla kotitilalla perheen isän työskennellessä merillä.

– Äiti on toiminut esikuvana minulle ja näen, että nämä kehitysmaiden naiset, joita me tuemme, toimivat aivan samanlaisina esikuvina omille tyttärilleen. Tässä tavassa toimia on monia hyviä kerrannaisvaikutuksia. Olen itse ollut nuoresta pitäen taloudellisesti itsenäinen ja uskon, että sen merkitys yhdistää meitä monia naisia.

Naisten Pankin toiminnassa Marja Korholaa ilahduttaa matalan kynnyksen organisaatio.

– Tykkään siitä, että Naisten Pankki toimii osana Kirkon Ulkomaanapua. On tärkeää, että voimme tukea naisia nimenomaa ruohonjuuritasolla. Heille annettu tuki vahvistaa naisten omaa luovuutta ja kokemusta siitä, että voivat päättää omasta elämästään ja omasta urastaan.

Marjan mielestä on tärkeää, että kehitysmaiden naiset saavat innovoida juuri sellaista yrittäjyyden muotoa, joka sopii heidän omaan ympäristöönsä.

– Me pohjoismaiset naiset olemme niin itsenäisiä, että unohdamme välillä, millaista muualla on. Kun kehitysmaiden naisille annetaan mahdollisuus tehdä juuri sitä, mikä heistä tuntuu hyvältä, se parantaa koko perheen ja ympärillä olevan yhteisön elämänlaatua.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi! >>  >>

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naisten Pankin sydämenä lahjoittajat ja vapaaehtoisryhmät

Naisten Pankin toimintaa tukee säännöllisesti 3 400 aktiivista kuukausilahjoittajaa. Yli kolmasosa Naisten Pankin vuosittaisista lahjoitusvaroista tulee kuukausilahjoituksista. Säännöllinen lahjoittaminen on helppo ja vaivaton tapa tukea hauraassa asemassa eläviä naisia. –...

Lue lisää

Juristi Elina Koivumäki: ”Naisissa on valtava sisu ja voima”

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi! >>  >> Juristi ja yrittäjä Elina Koivumäki on juridiikan ammattilainen, pitkän asianajouran tehnyt ”laulava lakinainen”. Jätettyään osakkuuden suuressa suomalaisessa asianajotoimistossa, hän perusti kolme vuotta sitten oman yrityksen. Yrittäjyyden...

Lue lisää

Ville Blåfield: ”Pienellä tuella mahdollistetaan elämänkokoisten unelmien toteutuminen”

Helsinkiläinen pitkän linjan journalisti, kirjoittaja ja nykyään viestintäneuvonantajana Milttonilla työskentelevä Ville Blåfield kiinnostui Naisten Pankin toiminnasta äitinsä kautta. – Kun äitini (Paula Pauniaho, yksi Naisten Pankin osakkaista ja vapaaehtoisista) ryhtyi...

Lue lisää

Johanna Hugg: ”Pienellä säännöllisellä kuukausilahjoituksella voi muuttaa useamman ihmisen elämän”

Oululainen diplomi-insinööri Johanna Hugg toimii projektipäällikkönä kansainvälisessä teknologia-alan yrityksessä. Työn vastapainona Johanna harrastaa liikuntaa ja viihtyy erityisesti luonnossa. Vapaa-aikaan mahtuu myös toiminta Naisten Pankin Oulun paikallisryhmässä. – Olin lukenut Naisten...

Lue lisää

Minna Perttilahti: ”Kun tuen naisia, tuen samalla lapsia”

Joensuulainen Minna Perttilahti on kahden pienen lapsen äiti ja siivousalan yrittäjä toisessa polvessa. Minnan ja sisko Meritan yritys työllistää 20 henkilöä. Naisyrittäjänä Minnalle ovat tärkeää naisten asiat ja mahdollisuus tukea...

Lue lisää

Anniina Nirhamo: ”Pienellä summalla on iso merkitys”

Vastavalmistunut nuori toimittaja Anniina Nirhamo on toiminut Naisten Pankin kuukausilahjoittajana alkuvuodesta 2018. Jo opiskeluaikana idea osallistumisesta hyväntekeväisyyteen kyti takaraivossa. Ajatus konkretisoitui, kun hän haastatteli graduaan varten Karita Sainiota, joka kertoi...

Lue lisää

Raili Hulkkonen: ”Tuen avulla haluan kannustaa naisia toimimaan”

Suomessa tunnettu ja tunnustettu meikkitaiteilija Raili Hulkkonen työskentelee omalla meikkistudio Puuterihuoneellaan Helsingin Laivurinkadulla, mutta matkustaa myös jatkuvasti ympäri maata asiakkaita tapaamassa. – Olen työelämässä tiukasti kiinni. Olisi mukavaa, että viikonloput...

Lue lisää