Tekstaa NAISELLE numeroon 16499 (20€) ja tuet naisten koulutusta!

Anniina Nirhamo: ”Pienellä summalla on iso merkitys”

KerranKuussa toukokuussa tapaamme toimittaja Anniina Nirhamon. Anniina on Naisten Pankin kuukausilahjoittaja ja vapaaehtoinen. Häntä viehättää se, että Naisten Pankin työssä paikalliset naiset ovat mukana aktiivisina toimijoina. Kuukausilahjoittajaksi Anniina haluaa kutsua nuoret aikuiset Netflixin kuukausimaksun hinnalla!

Vastavalmistunut nuori toimittaja Anniina Nirhamo on toiminut Naisten Pankin kuukausilahjoittajana alkuvuodesta 2018. Jo opiskeluaikana idea osallistumisesta hyväntekeväisyyteen kyti takaraivossa. Ajatus konkretisoitui, kun hän haastatteli graduaan varten Karita Sainiota, joka kertoi myös vapaaehtoistyöstään Naisten Pankissa.

– Olin pitkään halunnut osallistua hyväntekeväisyystyöhön tavalla tai toisella. Tyttöjen koulutus ja naisten oikeudet ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Kun juttelin Karitan kanssa, kirkastui entisestään, että tämänkaltainen työ on minulle todella tärkeää.

Anniina aloitti kuukausilahjoittajana ja toimii myös Naisten Pankin Helsingin paikallisryhmän vapaaehtoisena ja ryhmän somevastaavana.

– Monissa maissa naiset ovat edelleen todella heikossa asemassa. Uskon, että naisten koulutuksen mahdollistaminen ja heidän tukemisensa on ylipäätään se asia, millä voimme tehdä maailmasta paremman paikan. Minusta naisten koulutus on tärkeää esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Naisten Pankin toiminnassa naisista ei tehdä yksipuolisia tuettavia, vaan aktiivisia paikallisia toimijoita.

– Tässä toiminnassa minua ilahduttaa se, että me suomalaiset emme vain mene kulloiseenkin maahan antamaan yksipuolista tukea, vaan tarjoamaan koulutusta ja mahdollistamaan osaamista paikallisille naisille. Naisten toiminta ja voimaantuminen vaikuttavat paitsi perheisiin, myös koko kyläyhteisöön.

Anniina haluaa haastaa mukaan kuukausilahjoittajaksi kaikki nuoret aikuiset. Hänen mielestään on helpompi lahjoittaa pieni summa kuukaudessa kuin isompi kerralla.

– Mukaan voi lähteä pienelläkin kuukausilahjoituksella. Monilta menee Netflixiin kymppi kuussa, silloin on varmasti mahdollisuus laittaa samanmoinen summa Naisten Pankille. Pienelläkin summalla on iso merkitys.

Lähde mukaan KerranKuussa >>