Tekstaa NAISELLE numeroon 16499 (20€) ja tuet naisten koulutusta!

Minna Perttilahti: ”Kun tuen naisia, tuen samalla lapsia”

Joensuulainen Minna Perttilahti on Naisten Pankin kesäkuun #kerrankuussa -kasvo. Kiireiselle yrittäjälle kuukausilahjoittaminen on kaikkein helpoin ja suorin tapa tukea naisten tasa-arvon toteutumista.

Joensuulainen Minna Perttilahti on kahden pienen lapsen äiti ja siivousalan yrittäjä toisessa polvessa. Minnan ja sisko Meritan yritys työllistää 20 henkilöä. Naisyrittäjänä Minnalle ovat tärkeää naisten asiat ja mahdollisuus tukea naisten omaehtoista yrittäjyyttä.

– Minua ovat aina kiinnostaneet naisten oikeudet ja heidän asemansa kehitysmaissa. Naiset ja lapset ovat usein kaikkein heikoimmassa asemassa. Kun kuusi vuotta sitten kuulin Naisten Pankin esittelyn heidän toiminnastaan, innostuin välittömästi.

Pohjois-Karjalan Vuoden yrittäjänaiseksi valittu Minna hyppäsi toimintaan heti mukaan. Hän toimii kuukausilahjoittajana ja on osallistunut aktiivisesti muun muassa käsityöpiireihin, joissa on valmistettu tuotteita hyväntekeväisyysmyyjäisiin.

– Kun tuen naisia, tuen samalla lapsia. Naisten Pankin toiminnan kautta mahdollistamme naisille enemmän tasa-arvoa ja sitä kautta vaikutusmahdollisuuksia. Kun naiset työllistyvät, heidän itsetuntonsa vahvistuu ja sitä kautta he pystyvät vaikuttamaan paremmin omaan ja lastensa tulevaisuuteen. Se on parhainta, mitä heille voi tapahtua.

Minna Perttilahti valitsi kuukausilahjoituksen kertalahjoitusten sijaan.

– Kiireisenä yrittäjänä en välttämättä muistaisi aina lahjoittaa. Kun raha menee suoraveloituksena suoraan tililtä, en edes huomaa sitä. Se on kätevä tapa tukea.

Lopuksi Minna haluaa haastaa mukaan kaikki yrittäjänaiset.

– Meidän on helppo samaistua Naisten Pankin toimintaan, koska sen kautta tuetaan vahvasti juuri naisten yrittäjyyttä.

Teksti Petra Nikkinen Kuva Minna Pirttilahti

Tukeasi tarvitaan! Tervetuloa mukaan #Kerrankuussa >>