Jordania

Naisten Pankin työ Jordaniassa on alkanut vuonna 2019. Tuemme sekä maassa asuvia syyrialaisia pakolaisia että jordanialaisia naisia yrittäjyyden alkuun.

Lahjoita

euroa

  • inhimillisen kehityksen indeksissä sijalla 95 kaikkiaan 189 maasta (2018)
  • Naisten työhönosallistumisaste on vain 14 % – yksi matalimmista maailmassa
  • Global Gender Gap report sijoittaa Jordanian sijalle 135 kaikkiaan 144 maan joukossa
  • Väkiluku noin 10 miljoonaa

Lähteet: The World Bank, The Global Gender Gap Report 2017, UNDP

386 naista hyötyi työstämme vuonna 2019

Jordania on noin 10 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Lähi-idässä Israelin, Saudi-Arabian ja Irakin naapurissa. Syyrian pitkään jatkuneen sisällissodan seurauksena maassa on noin 700 000 rekisteröityä pakolaista.

Jordanian talous on kauan ollut vaikeuksissa, ja työttömyydestä kärsivät etenkin nuoret. Erityisen vaikeaa työllistyminen on nuorille naisille, lähinnä kulttuuriin liittyvien käytäntöjen ja maan heikon taloustilanteen takia. Naisista vain 14 prosenttia käy töissä.

Naisten Pankin työ Jordaniassa käynnistyi huhtikuussa 2019. Social and Economic Empowerment of Women -hankkeessa tuetaan yrittäjyyden alkuun sekä jordanialaisia naisia että maassa asuvia syyrialaisia pakolaisnaisia. Hankkeen kesto on kolme vuotta ja budjetti 367 000 euroa.

Yrittäjyyskoulutusta saa 180 naista. Naisyrittäjille annetaan starttirahaa sekä naisten säästö- ja lainaryhmille koulutusta. Ensimmäisen toimintavuoden aikana koulutusta järjestettiin Zarqan alueella. Vuonna 2021 aloitamme toiminnan myös Itä-Ammanissa.

Käynnissä oleva hanke:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voin vaikuttaa itse elämääni

Eman Radwan on 31 -vuotias neljän lapsen äiti Jordaniassa. Elämäntilanteen muututtua hänen oli hankittava itselleen ammatti pystyäkseen elättämään lapsensa. Eman pääsi harjoittelijaksi kauneushoitolaan, jossa hän sai kokemusta kauneudenhoitoalasta ja siinä...

Lue lisää

Jordaniassa opiskellaan nyt etänä

Naisten Pankin Jordanian hankkeessa annetaan yrittäjyyskoulutusta 180 naiselle. Lisäksi hankkeessa annetaan starttirahaa naisyrittäjille sekä koulutusta naisten laina- ja säästöryhmille. Yksi tärkeistä tavoitteista on myös lisätä naisten verkostoitumismahdollisuuksia. Hankkeeseen osallistuvat ovat...

Lue lisää