Jordania

Lahjoita

euroa


Tuemme sekä maassa asuvia syyrialaisia pakolaisia että jordanialaisia naisia yrittäjyyden alkuun. Kolmevuotinen hanke päättyi 2021.

Lyhyesti Jordaniasta

Jordania on noin 10 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Lähi-idässä Israelin, Saudi-Arabian ja Irakin naapurissa. Syyrian pitkään jatkuneen sisällissodan seurauksena maassa on noin 700 000 rekisteröityä pakolaista.

Jordanian talous on kauan ollut vaikeuksissa, ja työttömyydestä kärsivät etenkin nuoret. Erityisen vaikeaa työllistyminen on nuorille naisille, lähinnä kulttuuriin liittyvien käytäntöjen ja maan heikon taloustilanteen takia.

  • Naisista vain 14 prosenttia käy töissä – yksi matalimmista osuuksista maailmassa
  • Inhimillisen kehityksen indeksissä sijalla 95 kaikkiaan 189 maasta (2018)
  • Global Gender Gap report sijoittaa Jordanian sijalle 135 kaikkiaan 144 maan joukossa

Lähteet: The World Bank, The Global Gender Gap Report 2017, UNDP

Vuonna 2021: 195 naista hyötyi työstämme

Tuimme sekä jordanialaisia naisia että maassa asuvia syyrialaisia pakolaisnaisia yrittäjyyden alkuun. Yhteensä tarjosimme yrittäjyyskoulutusta 195 naiselle. 

Naiset ovat perustaneet 41 yritystä esimerkiksi ruoka-, kauneus- ja vaatealan yrityksiä.

Tuloksia:

  • 107 euroa nousseet naisten kuukausitulot keskimäärin.
  • 92 naista sai starttirahan ja yritysvalmennusta.
  • 986 perheenjäsenellä on turvatumpi elämä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voin vaikuttaa itse elämääni

Eman Radwan on 31 -vuotias neljän lapsen äiti Jordaniassa. Elämäntilanteen muututtua hänen oli hankittava itselleen ammatti pystyäkseen elättämään lapsensa. Eman pääsi harjoittelijaksi kauneushoitolaan, jossa hän sai kokemusta kauneudenhoitoalasta ja siinä...

Lue lisää

Jordaniassa opiskellaan nyt etänä

Naisten Pankin Jordanian hankkeessa annetaan yrittäjyyskoulutusta 180 naiselle. Lisäksi hankkeessa annetaan starttirahaa naisyrittäjille sekä koulutusta naisten laina- ja säästöryhmille. Yksi tärkeistä tavoitteista on myös lisätä naisten verkostoitumismahdollisuuksia. Hankkeeseen osallistuvat ovat...

Lue lisää