Jordaniassa opiskellaan nyt etänä

Jordaniassa on julistettu hätätila Covid-19-pandemian vuoksi, ja liikkuminen on sallittua vain jalan perustarvikkeiden noutamiseksi. Rajoitukset vaikuttavat laajasti koko yhteiskunnassa, ja siten myös Naisten Pankin hankkeessa alueella.

Tue naisia kriisin keskellä

euroa

Naisten Pankin Jordanian hankkeessa annetaan yrittäjyyskoulutusta 180 naiselle. Lisäksi hankkeessa annetaan starttirahaa naisyrittäjille sekä koulutusta naisten laina- ja säästöryhmille. Yksi tärkeistä tavoitteista on myös lisätä naisten verkostoitumismahdollisuuksia. Hankkeeseen osallistuvat ovat sekä jordanialaisia että Syyriasta pakolaisena tulleita naisia.

Naisten Pankin hanketta toteuttava Kirkon Ulkomaanavun Jordanian maatoimisto on onnistunut kääntämään tilanteen kuitenkin uudeksi mahdollisuudeksi siirtämällä osan projektista verkkoon. Koronatilanteen lisäksi tämä on erittäin hyödyllistä ramadanin aikana. Tällöin naiset aloittavat mielellään toimintansa auringonlaskun jälkeen, jolloin he voivat syödä ja juoda. Yleensä aktiviteettien järjestäminen ramadanin aikana on haastavaa, koska paastoaminen rasittaa naisia.

Koulutus ” How to start your business” on suunnattu 38 Irbidin osavaltion naiselle. Naiset olivat jo ehtineet kokoontua kolme kertaa ennen projektin siirtymistä verkkoon. Nyt loput koulutuksesta suoritetaan siis verkossa Zoom-alustan kautta.

Naiset on jaettu kahteen 19 hengen ryhmään toimialansa mukaan ja siten, että ryhmässä syntyvät kumppanuudet olisivat mahdollisimman hyödyllisiä. Koulutukset pidetään reaaliajassa, ja ne myös tallennetaan. Kaikilta koulutukseen osallistujilta on pyydetty suostumus tallentamiseen.

Kummallekin ryhmälle on tarkoitus järjestää huhti-toukokuun aikana yhdeksän verkkotapaamista. Naisille korvataan kaikki etäyhteyden käytöstä mahdollisesti aiheutuvat taloudelliset kustannukset. Heillä on käytössään rajallinen datan tiedonsiirtokapasiteetti, jota he käyttävät myös lastensa koulutukseen.

Naisten ovat kertoneet arvostavansa koulutuksen jatkumista ja olevansa hyvin innostuneita tästä digiloikasta. Verkko-opiskelu on myös parantanut heidän digitaitojaan. Naisten sitoutuminen etätyöskentelyyn ja osallistuminen on ollut aktiivista. Myös kouluttajalta saatu palaute on ollut positiivista.

Lue lisää Jordanian hankkeesta täältä.

Ruutukaappaus yrittäjyyskoulutuksen etäsessiosta

Naisten Pankin Jordanian hankkeen osallistujia kokoontuneina Zoom-koulutuksen äärelle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naisten Pankin koronakuulumisia Kambodžasta

Kun koronavirus saapui Kambodžaan maaliskuussa 2020, koulut suljettiin ja isot kokoontumiset kiellettiin. Kambodžalaisten huolet keskittyivät kahteen asiaan: heikoissa kantimissa olevaan terveydenhuoltoon ja kansainvälisistä taloussuhdanteista riippuvaiseen talouteen. Toistaiseksi koronaviruksen terveysvaikutukset ovat...

Lue lisää

Pandemian vaikutukset iskevät erityisesti naisiin, mutta Naisten Pankin tuella siitä on mahdollista selviytyä

Koronapandemia aiheuttaa vakavan terveysuhan, mutta myös sen leviämistä estävät rajoitukset aiheuttavat omat haasteensa. Monissa Naisten Pankin hankemaissa esimerkiksi Ugandassa, Kambodzassa, Nepalissa ja Jordaniassa on rajoitettu kokoontumisia, myös kouluja on suljettu...

Lue lisää

Jordania

inhimillisen kehityksen indeksissä sijalla 95 kaikkiaan 189 maasta (2018) Naisten työhönosallistumisaste on vain 14 % – yksi matalimmista maailmassa Global Gender Gap report sijoittaa Jordanian sijalle 135 kaikkiaan 144 maan joukossa Väkiluku...

Lue lisää

Naisten Pankin verkkokoulutus

Oletko kiinnostunut Naisten Pankista? Helmikuun 20. päivä järjestämme nettilähetyksen Naisten Pankin toiminnasta: kurkistamme Naisten Pankin alkumetreille 10 vuoden taakse, tutustumme tuhansia suomalaisia innostavaan vapaaehtoistyöhön ja perehdymme ympäri maailman toteutettaviin, jo...

Lue lisää