Kävelytekniikka kuntoon pilateksella

Pilates-ohjaaja Helena Lehkonen järjestää kaikille avoimen pilates-harjoittelun Hämeenlinnassa. Harjoittelussa keskitytään erityisesti oikeaan kävelytekniikkaan.

Pilates-ohjaaja Helena Lehkonen osallistuu FinnWalk-kampanjaan  järjestämällä kaikille avoimen kävelyyn keskittyvän pilates-harjoittelun kotikaupungissaan Hämeenlinnassa. Helena on paitsi pilates-ohjaaja, myös kasvatustieteiden tohtori ja yrittäjä. Hän luotsaa HL-concept -yritystään, joka on erikoistunut yrityksissä olevan hiljaisen tiedon keräämiseen. Lisäksi Helena toimii aktiivisesti myös politiikassa.

Yksi syy siihen, miksi kuukausilahjoittajanakin toimiva Helena lähti mukaan Finnwalk -tempaukseen, löytyy suomalaisten kävelytekniikasta. Maaliskuun pilates-harjoituksessa keskitytään jalan linjaukseen, jalkojen ja lantion toimintaan, ja sitä kautta myös rintarangan oikeaan asentoon. Ensin oikeaa kävelytekniikkaa harjoitellaan sisätiloissa, minkä jälkeen siirrytään ulkoilmaan. Osallistujien toivotaan ottavan mukaan sellaiset varusteet, joilla pärjää myös ulkona.

Yhteisen kävelyharjoituksen tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta sekä FinnWalkista että kävelyn hyvää tekevistä vaikutuksista. Tapahtumassa on vapaaehtoinen osallistumismaksu. Koko tuotto menee FinnWalkin hyväksi.

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/231142260627890/

Teksti: Emilia Aakko
Kuva: Vera Wilen